Abukartu Logotipas

#18: Kaip laimėjome žalią kortą JAV?

Turi klausimų apie žalios kortos loteriją? Palikite komentarą apačioje ir pasistengsime greitai atsakyti! Patariame nemokėti jokiom agentūrom pinigų už pildymą nes visas proceas yra gan paprastas.

Galbūt šis įrašas turėjo būti pats pirmas mūsų dienoraštyje, bet norime savo istorija pasidalinti dabar, nes dabar yra kaip tik tas laikas kai galima pildyti paraiškas žaliai kortelei laimėti, o taip pat sulaukdavome klausimų kaip viskas vyksta ir kaip ką reikia daryti.

Mūsų visa Žalios kortos epopėja prasidėjo 2013 metais, spalio mėnesį. Dar ankščiau vis pagalvodavome, kad kodėl gi nepabandžius sudalyvauti loterijoje, juk nieko nekainuoja! Juo labiau viskas vyksta internetu, jokių popierių pildymų ir panašiai. Po eilinio vakarinio pasisėdėjimo su draugu Tadu nusprendėm trise, kad reikia tikrai bandyti.

Vienintelis ir reikalingiausias dalykas formos pildyme buvo profilio nuotrauka, kuri turi atitikti griežtus reikalavimus dėl formato, apšvietimo, atstumo tarp veido ir nuotraukos kraštų. Iš karto pagalvojom, kad čia viskas paprastai padaroma. Esu įvaldęs Photoshop’ą tikrai pakankamai, kad sugebėčiau iškirpti tinkamai nuotrauką, sutvarkyti foną ir paruošti pagal reikalavimus.

Susirinkom pas mus fotosesijai. Turėjom tokį interjero džiaugsmą nuomojamam bute – ryškiai violetines ir žalias sienas, taigi teko pagalvot kaip čia padarius tą baltą foną. Po keliolikos bandymų, pamatėm, kad balta paklodė pakabinta ant šluotos koto visgi nėra pats geriausias variantas. Metėm lauk idėja su savadarbėm nuotraukom ir nutarėm tiesiog pasinaudoti profesionalų paslaugom. O jie puikiai žino kokių reikia nuotraukų žaliai kortelei gauti, tai nieko daug aiškinti ir nereikėjo. Taigi labai rekomenduoju patiems nežaisti, nebent esate didesnis fotoprofesionalas negu buvome mes.

Taip pat noriu atkreipti dėmesį, kad atidžiai perskaitytume ką kur reikia įrašyti, nes kaip Lietuvoje įpratę visur dokumentuose pirmiausiai yra nurodomas vardas, po to pavardė. O čia atvirkščiai, o iš įpročio ir parašėme kaip ir Lietuvoje, tai gavosi, kad laukelyje kur turėtų būti pavardė buvo nurodytas vardas ir atvirkščiai. Bet visa laimė, kad ši maža klaida įtakos tolimesniuose dokumentų tvarkyme etapuose neturėjo.

1 etapas

Galiausiai užpildėme reikiamus dokumentus, pagal studentiškas tradicijas,visai palei nosį paraiškų priėmimo termino pabaigai. Bet gi taip dažniausiai ir pasiseka 🙂

Apie pačių formų pildymą nesiplėsiu. Ten viskas ganėtinai paprasta, nebent atvejis jūsų nestandartinis.

Toliau sekė geras pusmetis rezultatų laukimo. Per tą laiką niekada tvirtai ir netikėjome, kad kažkuriam gali pasisekti, nebent juokais savame rate, juk šansai tikrai nėra dideli. Žinojom, kad rezultatai turi pasirodyti 2014 gegužės 1 dieną. Patys kaip tik tuo metu keitėme darbus. Aš turėjau pradėti dirbti naujoje darbovietėje nuo gegužės 4 d. Šitas atsitiktinumas buvo vienas geriausių įvykių, stipriai padėjęs ateityje. Kaip tik dar buvome ir šviežiai persikraustę į naują būstą centre, pasiilgstam ir dabar tų dienų. Taigi tuo metu vyko nemažai pasikeitimų.

Gegužės 1d. rezultatų tikrinimas. Kaip dabar atsimenu, Erika tikrino savo paraišką prie savo kompo, o aš prie savojo ir išgirdau, kad jai visgi nepavyko. Velnias, galvoju, šansai dar labiau sumažėjo. Suvedęs savo paraiškos numerį pamačiau, kad buvau vienas iš laimėtojų! Perskaitęs dar kartą tą patį tekstą, pradėjau tikėt, kad tikrai pavyko įveikti pirmąjį etapą. Po skambučio Tadui, paaiškėja, kad visgi iš mūsų trijų, pasisekė tik man vienam. Na ka gi, milijonas minčių galvoje, bet dvejonių nėra.

Veliau sekė daug skaitymo forumuose, oficialiuose JAV šaltiniuose apie sekančius žingsnius, proceso eigą. Vienas iš turinčių daugiausiai informacijos ir geranoriškų dalyvių yra šis: http://forums.immigration.com/ .

Kad ir kaip juokingai skambėtų, turbūt vienas pagrindinių šaltinių, forumų lietuvių kalba yra supermamos.lt kuriame lietuvės dalinasi savo patirtimi apie žalios kortelės lošimą, gyvenimą JAV. Taigi, informacijos pasirinkimo yra tikrai nemažai.


2 etapas

Iš karto paminėsiu, kad laimėjimas pirmame etape dar nėra garantas gauti žalią kortelę. Pirmame etape yra atsitiktiniu būdu atrenkamos tik paraiškos iš viso pasaulio. Antrajame etape, internetu yra pildoma forma DS-260 vizai gauti, o ten jau pateikiama daug papildomos informacijos. Viską užpildžius ir patvirtinus lieka laukti paskirto interviu, vietinėje JAV ambasadoje. Šiame etape verta vis užpildyti kuo įmanoma ankščiau, tuomet eilėje į interviuturėtumėte būti taip pat ankstesnis.

Pats labai neskubėjau ir užtrukau ganėtinai ilgai, užpildžiau viską tik birželio pradžioje. Užstrigome su dalimi kurioje reikia nurodyti busimą gyvenamą ir „mailing” adresą JAV, taip pat ir žmonių vardus pas kuriuos gyvensime. Kadangi draugų ar artimųjų JAV neturijome, teko prašytis aplinkinių pagalbos. Ilgai netrukus, gavome lietuvių kontaktus kurie mielai sutiko padėti. Ačiū! Paraiška baigta pildyti, sužymėta daug varnelių ties „No” po klausimais ar esame susiję su narkotikų transportavimu, terorizmu ir panašiais klausimais.

Viskas, liko laukti paskirtos datos interviu JAV ambasadoje. Tuo metu tikrai nebuvome dar užtikrinti ar čia mums pavyks viską sėkmingai susitvarkyti, ar interviu išvis bus paskirtas. Gyvenome įprastu ritmu su šokiom tokiommintim, kad kitų metų vasarą gali būti praleista jau nebe Lietuvoje. Gera naujiena buvo, kai sužinojome, kad vienas iš draugų irgi laimėjo ir sėkmingai susitvarkė su interviu ambasadoje. Pradėjau galvoti, kad galbūt tie šansai laimėti ir gauti  kortelę nėra tokie maži.

Likęs buvo tik vienas bet… Loteriją laimėjo tik vienas iš mūsų, bet juk privalome važiuoti kartu. Nelabai įsivaizdavome, kad galėtų būti kitaip…


3 etapas

Gruodis juk dovanų ir stebuklų metas. Mėnesio viduryje gavau laišką apie paskirtą laiką dėl interviu, vasario viduryje. Darosi panašu, kad nėra kur trauktis. Iki to laiko reikia paruošti šusnį išverstų popierių, praeiti medicinines apžiūras,pasiskiepinti. O čia kaip tik naujametė kelionė į kalnus suplanuota.

Pasipiršimas kalnuose

Dar dabar nežinau kaip, bet sugebėjome susiorganizuoti vestuves per mažiau nei mėnesį laiko. Atšokom, susirgom, nebegalėjome pasiskiepinti tam tikrais skiepais, nes turėjome karščiavimą, teko rašyti laiškus į ambasadą ir prašyti nukelti interviu datą porai savaičių. Darbuotojai ten geranoriški, suprato, atidėjo.

Atsigavę po visų ligų gavome skiepus, medicinines išvadas, kad esame sveiki. Išsivertėme visus reikalingus popierius, teistumo neturėjimo pažymas ir buvome pilnai pasirengę interviu. Pasidarėme taip pat ir popierines nuotraukas iš mūsų draugystės istorijos, nes pagalvojome, jog gali papršyti pateikti mūsų draugystės ir santuokos nuoširdumo įrodymų. 🙂

Atvykome prie ambasados, praėjome apsaugos punktą. Teko palikti mobiliuosius telefonus. Prieš mus vienas vyras jau šnekėjosi su darbuotoja, nugirdome sakant, kad buvo kalėjęs užsienyje ir buvo paprašytas atnešti papildomus dokumentas apie tai. Pagalvojau, kad mūsų šansai tikrai didesni. Ambasados priimamajame per langelį, darbuotojai lietuvei, pridavėme savo visus turimus popierius ir čia iškilo vienas nesklandumas. Erikos vardu turėjo būti pateikta ta pati DS-260 vizos forma. Prieš tai apie mūsų santuoką buvau  informavęs tiek ambasadą tiek JAV atsakingą instituciją. Iš abiejų gavome atsakymą, kad viskas OK, nes norint pildyti DS-260 reikia turėti paskirtą atskirą kodą, kurį suvedus leidžiama pildyti formą. Savo formos redaguoti po užpildymo nebegalėjau. Pasirodo, kad nebuvo viskas ok, bet gavome galimybę nubėgti į ambasados biblioteką, užpildyti dar vieną formą, grįžti atgal ir laukti interviu. Taip ir padarėme.

Prisimenu, kad laukimo salėje buvo šalta, o plius dar jaudulys, kojos tartėjo kaip reikiant. Pakvietė mano vardu, man priėjus prie langelio paprašė ir žmona pakviesti. Interviu vyko su amerikiete. Klausimų suktų nebuvo, ką dirbat, kuo planuojate užsiimti JAV, kur gyvensite. Paklausė ir kur susipažinome, kodėl nusprendėme susituokti. Nieko neslepėm, papasakojom kaip viskas susiklostė, parodėm nuotraukas. Po kokių 10 min pašnekesio išgirdome: „Sounds good to me” ir gavome žalią šviesą.

Tos pačios savaitės penktadienį, kada turėjome pokalbį ambasadoje, atgavome pasus su vizomis. Atsimenu, kaip šypsena ant veido kabojo einant atgal link automobilio 🙂

Vienas niuansas, kadangi visus duomenis buvau pateikęs anksčiau nei susituokėme, tada mano vizoje buvo pažymėta, kad esu nevedęs, o pas Erika – susituokusi. Ambasados darbuotojos patariami, išsivertėme gimimo ir santuokos liudijimus, patvirtinome notariškai, dėl visą ko, jei nuvykus į JAV, oro uoste iškiltų nesklandumų. Neiškilo.


4 etapas

Prasidėjo kelionės planavimo rūpesčiai. Mūsų medicininė patikra galiojo pusė metų, būtent per tiek laiko turėjome įvažiuoti į valstijas.

Taip viskas susiklostė, kad turėjau darbe superinį vadovą su kurio pagalba atsirado galimybė bandyti darbintis toje pačioje kompanijoje JAV. Iki išvykimo turėjau daug darbo pokalbių per Skype su darbdaviu JAV. Galiausiai aptarėme galimybęs įsidarbinti Bostone arba Čikagoje ir visgi pasirinkome pastarąjį miestą. Po visų interviu beliko nusipirkti lėktuvo bilietus, atvykti į JAV ir tikėtis, kad pavyks gauti darbo pasiūlymą. Garantijų dėl darbo tuo metu jokių neturėjau.

Balandžio mėnesį įsigijome bilietus birželio 17 dienai. Tas laikas praskriejo kaip savaitė, kol susitvarkėme visus likusius reikalus, palikome darbus, išsikraustėme iš mėgstamos gyvenamosios vietos ir atsibuvome su visais artimaisiais, atsidžiaugėme Lietuviškais vaizdais.

Jau beveik 4 mėnesiai kaip gyvename Čikagoje.

Visas šis laikas buvo pilnas įspūdžių ir pralėkė itin greitai, džiaugiamės viskuo kas įvyko. Niekada gyvenimas valstijose nebuvo mūsų didžiausia svajonė ar pagrindinis tikslas, kaip dauguma pagalvoja. Kartais pasvarstydavome, kad jei išvyktume iš Lietuvos tai nebent tik į JAV, kadangi tai atrodė tinkamiausia vieta išbandyti save. Tačiau būtent taip ir įvyko, visai netikėtai pabandėme sudalyvauti loterijoje ir laimėjome. Abiems nebuvo jokių kitų minčių ką daryti – tik bandyti keliauti ir įsikurti už vandenyno. Prieš pora metų tikrai nė vienas iš mūsų nebūtų pasakęs, kad gyvensime būtent čia, kur esame dabar.

Kaip sakoma kas nerizikuoja tas negeria šampano:) Jeigu kils noras „palošti loterijoje”, vietoje išleistų buvusiu dvieju litų Teleloto, galite pabandyti savo laimę žaliosos kortelės burtuose – nuoroda: https://www.dvlottery.state.gov/,  tą galite daryti nuo spalio 1 iki lapkričio 3 dienos.


PAPILDYMAS: 2019 Gegužės 4 diena

SVARBU! Visą detali informacija apie tai ko reikia norint pasiruošti pačiam interviu yra šiame oficialiame ambasados dokumente: Nuoroda į dokumentą

Kadangi sulaukėme nemažai laiškų dėl papildomos informacijos, nutarėme, kad papraščiau bus ją pateikti tiesiog čia.

Klausimas: Kokius skiepus reikia pasidaryti viso procese eigoje?

Atsakymas: Priklauso. Visi reikalingi skiepai bus nurodyti gydytojo todėl nėra jokio reikalo nerimauti ar darytis skiepus iš anksto. Gydytojas paprašys atnešti skiepų išrašą iš jūsų poliklinikos ir pagal tą išrašą nurodys trūkstamus skiepus. Taigi kaip ir minėjau, jeigu jau buvote neseniai skiepytas POLIO ir gripo skiepu, tada tų pačių skiepų darytis nereikės. Pastarieji du manau yra dažniausiai reikalaujami pasidaryti.

Klausimas: Kokie yra mokeščiai pildantis dokumentus?

Atsakymas: Medicininė pažyma žmogui kainavo praėjusiais metais 160 Eur (tuo metu buvo tik 2 sertifikuotos klinikos Vilniuje kurios išduoda šią pažymą). Mokestis už interviu kuris mokamas ambasdoje yra 300 USD. Mokestis po interviu už žalios kortos ruošimą yra 230 USD. Kaina nurodyta žmogui. Dar gali papildomai prisidėti mokesčiai už dokumentų vertimą, skiepus ir pan.

Klausimas: Per kiek laiko reikia įvažiuoti į JAV?

Atsakymas: per 6 men. nuo medicinines pažymos gavimo. (šis reikalavimas vis dar galiojo 2016 metais)

Klausimas: Kiek kainuoja pragyvenimas atvykus?

Atsakymas: Šiam klausimui reikia viso atskiro straipsnio 🙂 Pragyvenimo kaina priklauso nuo daugybės faktorių. Jeigu planuojate iškarto gyventi dideliame mieste pvz. Niujorke, Los Andžele ar kito panašaus masto mieste, galite ruoštis mokėti už viską brangiau negu gyvenant užmiestyje ar mažame miestelyje. Nuomos kainos didmiestyje gali svyruoti nuo $700 iki $2,000 (ar netgi daugiau jeigu gyvensite Niujorke mieste) už studijos tipo butą. Tuo tarpu užmiestyje galite išsinuomuoti namą už panašią kainą 🙂 Kainos už kasdienius produktus ir paslaugas taip pat galit stipriai skirtis nuo gyvenamos vietos. Visumoje kainos gali skirtis kelis kartu nuo to kokios jos yra Lietuvoje. Greitu metu parašysime išsamesnį straipsnį su tiksliomis kainomis.

Zalia Kortele Jav

Atsakymų: 37

      1. Sveiki, labai jums aciu uz siuloma pagalba. Tiesiog daug galvoju del vaziavimo. Esam jauna seima su mazu vaiku. 3 – ejus metus gyvenam lt, pries tai – UK (12 m). Per daug nesiskundziam gyvenimu Lietuvoje, tad bandom „pasverti” ar verta. O kaip jus? Ar nesigalite palike Lietuva? Kaip gydymas USA? Kaip darbai? Planuojate likti USA visam laikui?

  1. Sveiki, skiepu tema vis dar labai aktuali, gal galetumete parasyti, kokia tvarka ir kokiu skiepu jusu prase? Dekui

    1. Labas, Roberta, papildysime straipsnį šiandien vakare ir parašysime daugiau informacijos dėl skiepų, bent jau iš savo pusės su kuo teko susidūrti 🙂

  2. Sveiki. Perskaičiau daug jūsų straipsnių ir labai patiko. Gal galėtumėte pasidalinti, kur ieškojote JAV adreso? Neturint draugų ar pažįstamų JAV nelabai išeina atsakyti į tą klausimą anketoje. Dėkoju.

  3. Sveiki…Esu laimėjęs dv 2017…Ispradziu negalėjau laiku pasitikrinti ištisai metė klaidą… Poto išvykau į JAV ir ten jau būdamas kažkokių tai būdu pasitikrinau sėkmingai…Gryzau tik rudenį,tada kol dar dokumentus susirinkau, žodžiu dar 260 issiunciau vasario mėn…Gavau patvirtinimą,kad forma priimta…Taip vadinamas dead time Rugsėjo 30d. Realiai 7 mėnesiai laiko liko tik…Kokie mano šansai suspėti gauti interviu…Gal esate susidūrę su panašia situacija? Ačiū…☺

  4. Sveiki,

    nu labai šauniai čia viską aprašėt.
    Ar gerai supratau, kad adresą nurodyti reikia antrame etape?
    Ir ar jei vienas laimi, tai antroji pusė irgi vadinas gauna ŽK?

    1. Labas Nora,

      Taip, JAV adresą reikės nurodyti pildant ds-260 formą, kartu ir žmogaus vardą kuris gyvena tuo adresu. Šį adresą galima pakeisti veliau atvykus.
      Jeigu esate susituokę, tuomet taip, antroji pusė (ir nepilnamečiai vaiktai, jeigu tokių turite) irgi gauna ŽK.

  5. Labas, gal galėtumėte dar koki straipsni parašyti apie iššūkius kilusius atsikrausčius į USA labai būtų bent man jis įdomus, bet visi jūsų post’ai labai liux 🙂 rašykite toliau.

  6. Sveiki,

    O jeigu pora yra nesusituokusi, bet vienas laimi zalia korta, ir proceso metu yra iregistruojama santuoka? Ar tuomet ir sutuoktinis igija teise i zalia korta?

    Is anksto dekoju uz atsakyma

  7. sveiki,gal galėtumėte parašyti kiek galima uždirbti dirbant paprastą darbą pvz.kavinėj arba viežbuty valytoja ar kt. ir kokia kalba su konsulu reik kalbėt ar isleis jei nemoki anglu arbablogai kalbi angliškai?

    1. Labas Nijole,
      Del uzdarbio sunku pasakyti, taciau mano ziniom oficialiai toki darba dirbant galima uzdirbti apie $10-15 uz valanda. Kavineje padavejai susirenka nemazai arbatpinigiu, nes cia iprastai paliekama apie 15-20% nuo saskaitos. Valytoju darbas tikrai populiarus tik atvaziavus ir del kalbos bedu neturetu buti, ypac jeigu pavyktu uzmegsti kontaktu su lietuviais (bent jau Cikagoje).
      Del kalbos konsulate tiksliai pasakyti negaliu. Mes kalbejome su amerikiete darbuotoja angliskai, manau galima prasyti vertejo. Netikiu, kad tik del kalbos nesuteiktu vizos isvaziuoti, tiesiog parodykite, kad tikrai norite gyventji JAV ir suo metu mokotes ir tobulinates anglu kalba 🙂

  8. labas!
    Niekur nerandu informacijos, bet ar yra kažkoks laikotarpis, kurį būtinai reikia pragyventi JAV? Ar tiesa, jog tam tikrą laikotarpį negalima išvykti iš šalies?

    1. Labas Irmina,
      Reikalavimo isbuti tam tikra kieki nera, taciau norint issaugoti zalia korta, privalu bent karta per metus apsilanktyi JAV. Taigi atvaziavus pirma karta patartina susitvarkyti popierius, galbut net sulaukti zalios korteles ir tada drasiai gristi namo jeigu tam yra poreikis. Tiesiog negali buti ilgesnes negu metai petraukos.
      Informavus migracijos tarnyba is anksto galima ta laikotarpi pratesti ir virs metu 🙂

  9. sveiki, paminejote, kad kreipetes i profesionalus darant foto – gal galite parekomenduoti i kur kreiptis? Ar cia turejote omeny bet kokius foto centrus? 🙂 aciu !

    1. Labas, Agne,
      Mes daremės Vilniuje, PC Europa esančiame foto salone, bet manau bet kuris populiaresnis salonas žinos kaip paruošti nuotraukas korteles loterijai 🙂 Reikalavimai ir išmatavimai taip pat yra nurodyti loterijos anketoje.

  10. Laba diena, gal žinote ar būtinas mamos sutikimas, išleisti vaiką i Jungtines Valstijas. Jei tėvas kartu su vaikais gavo žalią kortą, o tėvai išsiskyrę. Vaikui 14 metų ir jis nori baigti mokyklą Lietuvoje į Jungtines Valstijas vykti atostogų metu, ar tai įmanoma?
    Ačiū

  11. sveikuciai . zmona laimejo green card gal zinot iki kada galimas intervju pakvietimas .jau gruodzio 16 ir dar jokiu ziniu

  12. Sveiki,

    Norejau paklausti, i kuri adresa jus gavote zalias kortas? Jus apsistojote hosteli is pradziu, po to tik nuomavotes savo busta, bet juk galutini adresa reikia nurodyti dar muitineje. Negalejot nurodyt hostelio adreso, nes ten gyvenot savaite ar dvi max. Kaip issprendete sita problema? (galvojant, kad neturejot giminiu JAV kur nusiust ta zalia korta).

    Aciukas uz informacija!

  13. Sveiki, dekoju uz tokia issamia informacija. Buvo labai idomu skaityti. As taip pat pries kelias dienas suzinojau, kad galiu pildyti ZK anketa, todel dabar ieskau infirmacijos. Susiradau internete anketos pavyzdi. Viskas lyg ir aisku, bet pacioje pradzioje praso kazkokio Invoice ID number. Is kur ji gauti? Case number yra, bet sio nerandu. Seimoje esame keturiese ir vykti ketiname visi. Ar visiems atskirai reikia uzpildyti anketa? Visi turi sunesti dokumentus?

  14. Sveiki abu kartu 😉
    Žalios kortos tema vis dar aktuali 😉
    Vienas klausimas ar einant i interviu dokumentų vertimus APOSTILIZAVOTE ar užteko tiesiog tureti originalus, kopijas ir vertimus

  15. Sveiki,
    Laimėjau žalią kortą, supildžiau DS-260 ir dabar laukiu paskirto laiko pokalbiui. Ar kai gauliu paskirtą laiką, ten bus nurodyta kokius popierius reikia susitvarkyti/atsineši? Kada reikia praeiti medicininę apžiūrą? Kiek tai kainuoja? Kur tai daroma? Kiek kainuoja skiepai ir kokius reikia pasidaryti?

    1. Labas Ignai,
      Sveikiname laimėjus! Reikiamus dokumentus gali rasti šiame oficialiame JAV ambasados Vilniuje dokumente. Čia rasi ir daugiau info apie klinikas: https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/VIL-Vilnius-050319.pdf

      Kol kas dėl visų šių reikalų galvos per daug nesukčiau. Kai sulauksi paskirtos datos pačiam interviu, tada ir gali pradėti ruoštis. Turėsi bent mėnesį viskam pasiruošt.
      Kas liečia skiepus. Pas gydytoja turėsi atsinešti savo skiepų pasą/išrašą. Tada gydytojas pasakys kokių skiepų trūksta. Dar turėsi ir spec. rentgeno nuotrauką pasidaryt, bet kaip ir minėjau, gydytojas viską pasakys plačiau.

      Mums medicininė kainavo 160eur žmogui (2015 metais).
      Mokestis interviu metu dar 300 USD.
      Mokestis žalios kortos paruošimui po interviu dar 230 USD.

  16. Sveiki, ar laimėjus žalią kortelę galima kaip nors kartu išvažiuoti su savo mama, pavyzdžiui, sponsoriuoti ar dar kažkoks kitas būdas yra? Mama dar ne pensinio amžiaus, padeda man auginti dukrytę. Norime išvykti visos kartu.

    1. Labas Inga,
      Kiek kums yra zinoma, tevams gauti zalia korta is karto nepavyks. Siulyciau mamai bandyti losti loterijoje siais metais taip pat.

      Tevams imanoma “sponsoriauti” zalia korta tik tuo atveju jeigu esate JAV piliete. Pilietybe galite gauti po 5 metu gyvenimo JAV.

      Vienintelis kitas budas butu tiesiog mamai atvykti i JAV su turistine viza kuri galioja 90 dienu ir skraidyti pirmyn atgal arba likti tiesiog nelagaliai, bet nepatarciau to daryti, nes tai gali buti problematiska.

  17. Sveiki, esu vedęs ir turiu vaiką 3metu, JAI Laimėčiau zk ar galimas išvykimas tik man be šeimos ar būtina visiems kartu? Tiesiog su vaiku ir taip yra ką veikti o dar svetur be darbo daug sunkiau.

  18. Sveiki, praėjau pirmą etapą, užpildžiau DS-260 formą (2022m. birželio mėn. pradžioje), bet iki šiol (dabar jau 2022-12-18) negaunu jokio kvietimo į pokalbį ambasadoje.

    1. Labas, Mantai! Ar vis dar lauki atsakymo iš ambasados? Mums irgi užtruko ilgai todėl nebūtų keista jeigu jie vis dar dirba ties tuo. Manau sulauksi šį arba kitą mėnesį!

  19. Sveiki,

    Kaip suprantu is visko, ka perskaiciau kai (jei) sekmingai pereini interviu ambasadoje, nuo to laiko per puse metu turi isvaziuoti i JAV? Ar nuo medicinines pazymos gavimo per puse metu?
    Taip pat, isvaziavus i JAV, per kiek mazdaug laiko gali gauti ta zalia korta i pasta i nurodyta Amerikos adresa? Ar butina jos sulaukti norint gryzti atgal i Lietuva, ar nebutina? Aciu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.